Daily Standup

Iedere sprint bestaat uit vier Scrum bijeenkomsten, te weten: Sprint Planning, Daily Scrum, Sprint Review en Sprint Retrospective . In dit artikel gaan we het hebben over de Daily Scrum.

De Daily Scrum is een dagelijkse meeting van max.15 min. waarin het team samen de voortgang van de sprint bespreekt. Het scrumteam komt tezamen bij het Scrum bord. Per persoon geeft men aan wat de stand van zaken is. Vaak komen de volgende vragen aan bod:

  • Wat heb je gedaan?
  • Wat ga je doen?
  • Zijn er bepaalde zaken die het behalen van het doel kunnen bemoeilijken?

Het is dus puur een moment om samen een plan te trekken voor de komende 24 uur. Je wordt niet afgerekend, maar kan rekenen op steun vanuit de andere teamleden. Je klaart de klus immers altijd als team.

De Daily Scrum, of Daily Standup, worden er geen ellenlange discussies gevoerd, maar kort en daadkrachtig en pro-actief de dag door gesproken.

 

Recente blog artikelen

Test bericht

Nieuw test bericht om te controleren of deze wel goed op de pagina terecht komt.

Lees meer

Een SCRUM Team

Wil je een team met briljante mensen, of een Briljant team met mensen? Gedrag en houding zijn de sleutel voor het beter managen en organiseren van...

Lees meer

Sprint Review

Iedere sprint bestaat uit vier Scrum bijeenkomsten, te weten: Sprint Planning, Daily Scrum, Sprint Review en Sprint Retrospective . In dit artikel...

Lees meer

Het beste uit je team halen?

Schijf je dan snel in voor een van onze cursussen en haal het beste uit jouw team!